HomePhabricator

Hoe de zeldzaamste Pokemon-kaarten te verzamelen
ActivePublic

Hoe de zeldzaamste Pokemon-kaarten te verzamelen

Pokemon-kaarten zijn tegenwoordig een hot item, met enkele van de zeldzaamste kaarten die voor duizenden dollars worden verkocht. Als je een fan bent van de franchise en je collectie wilt starten of uitbreiden, zijn er een paar dingen die je moet weten. In deze blogpost geven we je een overzicht van hoe je de zeldzaamste Pokemon-kaarten kunt verzamelen.

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het verzamelen van pokemon kaarten waarden. Ten eerste is de staat van de kaart belangrijk. Een goed bewaarde kaart is meer waard dan een kaart die beschadigd of verbogen is. Ten tweede is de zeldzaamheid van de kaart een andere belangrijke factor. Sommige kaarten zijn moeilijker te vinden dan andere, en als zodanig zullen ze meer geld waard zijn. Ten slotte kan de waarde van een Pokemon-kaart ook worden beïnvloed door de geografische oorsprong. Een kaart die bijvoorbeeld alleen in Japan is uitgebracht, zal voor verzamelaars buiten Japan meer waard zijn dan een kaart die in Noord-Amerika is uitgebracht.

Als het op conditie aankomt, zijn er drie hoofdklassen: Near Mint (NM), Lightly Played (LP) en Heavily Played (HP). Near Mint-kaarten zijn meestal gloednieuw en zijn nooit in het spel gebruikt. Licht gespeelde kaarten kunnen lichte slijtage vertonen, maar niets dat het spel zou beïnvloeden. Zwaar gespeelde kaarten vertonen aanzienlijke slijtage, zoals vouwen, bochten of scheuren.

Zeldzaamheid wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder hoeveel exemplaren van de kaart zijn afgedrukt, of de kaart internationaal is uitgebracht en of deze al dan niet is opgenomen in het officiële toernooispel. Kaarten uit de basisset - de eerste set Pokémon-kaarten die ooit zijn uitgebracht - behoren bijvoorbeeld tot de zeldzaamste omdat ze alleen in het Engels werden gedrukt en niet werden gebruikt in het officiële toernooispel. Hierdoor zijn ze zeer gewild bij verzamelaars.

De waarde van een Pokemon-kaart kan ook worden beïnvloed door de geografische oorsprong. Japanse Pokemon-kaarten zijn meestal meer waard dan hun Noord-Amerikaanse tegenhangers, omdat ze vaak moeilijker te vinden zijn buiten Japan. Dit komt door het feit dat Japanse spelers hun kaarten doorgaans niet buiten Japan verhandelen of verkopen. Daarom hebben Japanse kaarten vaak een lichte premie onder internationale verzamelaars.

Nu je een beetje meer weet over het verzamelen van de zeldzaamste Pokemon-kaarten, ben je klaar om je eigen verzameling te beginnen! Of je nu net begint of een paar zeldzame kaarten aan je bestaande verzameling wilt toevoegen, let op Conditie en zeldzaamheid wanneer je uitzoekt welke kaarten je aan je inventaris wilt toevoegen. Vergeet ook niet dat geografische oorsprong soms een rol kan spelen bij het bepalen van de waarde van een kaart. Met deze tips in gedachten, veel plezier met jagen!

Dashboard Used By

TypeMenuGlobal/Personal
This dashboard has not been added to any menus.

Event Timeline

daviselmer changed the panels on this dashboard.